Strutsar är världens största fåglar.
Strutsar har långa halsar och långa ben.
Strutsar kan inte flyga men de kan
springa snabbt med sina långa ben.
Strutsar kommer från Afrika.
Många tror att strutsar gömmer huvudet i marken
för att gömma sig från rovdjur men det är inte sant.
Strutsar äter växter och insekter samt smådjur.
Strutsar kan leva upp till 40 år.
Vilda strutsar lägger 12 till 18 ägg per år och
tama strutsar kan lägga mellan 40 till 130 ägg.
Strutsarnas ägg är det största ägget av alla fåglar.
Strutsungar föds med ränder på halsen
och en brun rygg som liknar en igelkott.
Lejon och leoparder samt hyenor äter strutsar.