Biff Rydberg

Vad är Biff Rydberg?

Biff à la Rydberg är en
lyxig version av pytt i panna.

Den innehåller tärnat fint nötkött
istället för fläskkött.

Maträtten är uppkallad efter Hotell Rydberg
som fanns i Stockholm från1857 till 1914.
Hotellet fick sitt namn efter affärsmannen
Abraham Rydberg.

Han skänkte mycket pengar till hotellets byggande.

Här serverades förstås Biff Rydberg.

Biff Rydberg tillagas av fint kött som oxfilé,
entrecote eller innanlår.

Ingredienser till fyra personer

600 g fint nötkött helst oxfilé
2 små gula lökar, finhackade
8 medelstora potatisar, skalade
smör och olja till stekning
salt
peppar från kvarnen
4 råa äggulor

Tillagning: skala och hacka löken och potatisen.

Skär  köttet i små bitar och stek lätt eller medium.
Råstek samtidigt potatisen och stek löken.

Peppra och salta efter behov.
Blanda ihop allt och häll en rå äggula över allt.

Text: Oskar
Bild: Wikipedia