https://www.google.com/search?rlz=1C1GCEB_enSE835SE835&tbs=sur:fmc&tbm=isch&q=pizza+baker&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwisx9_djYjnAhWqpYsKHV7OCeIQBQg8KAA&biw=1920&bih=969&dpr=1#imgrc=ULRbD5LwGQ6BRM:

Vad är en vegan?

Den 29 januari är det veganpizzadagen.
I den här artikeln skriver vi om
vad en vegan är och vad de kan äta.

Veganer äter ingenting som kommer från ett djur.
Det innebär att de inte äter kött
eller fisk samt fågel och skaldjur.

De äter heller inte ägg och mejeriprodukter
som till exempel mjölk eller smör.
Honung eller gelatin är också något som de inte äter.

Vissa veganer vill inte använda
saker som kommer från djur.
Därför bär de inte läderskor eller pälsjackor
och de undviker även produkter som testats på djur.

Numera finns det många alternativ för veganer
till exempel sojafärs och mjölkfritt margarin.
Det finns också veganska ostar
med olika smaker att köpa i matbutiken.

Om du själv vill göra en vegansk pizza kan du tänka på
att byta ut osten på pizzan mot en vegansk ost.
De flesta pizzadegar man köper i butik är veganska.

Text: Linda
Bild: Google